Valas ulosti sukeltajien päälle: ”En nähnyt edes kättäni”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valaat lukeutuvat maapallon nykyisistä eläinlajeista suurimpiin, ja esimerkiksi 16 metriä pitkäksi kasvavat kaskelotit ovat hurjan kokonsa ja ulkonäkönsä vuoksi vaikuttavan näköisiä olentoja. Valaiden kanssa sukeltaminen on epäilemättä ikimuistoinen kokemus, johon harvoilla on mahdollisuus.

Kanadalainen valokuvaaja Keri Wilk onnistui tallentamaan kameraansa Karibianmerellä tilanteen, jollaisia Avaran luonnon kaltaisissa ohjelmissa päästään harvemmin todistamaan. Naisen ottaessa kuvia Dominican saaren lähistöllä kolmen muun sukeltajan kanssa kuvauksen kohteena ollut valas päätti helpottaa oloaan tavalla, jota voi kuvailla ainoastaan näyttäväksi.

Rutiinisukellus sai yllättävän käänteen kaskelotin päästettyä ulos halkaisijaltaan noin 30 metrin kokoisen ruskean ulostepiven. Erityisen mieleenpainuvan tilanteesta teki Kerille se, että hän sukelsi varusteinaan ainoastaan uimalasit ja snorkkeli sukelluspuvun sijaan.

– Vesi oli kuin suklaamaitoa valaan päästettyä veteen muutaman aallollisen ulostetta ja sekoitettua sitä kunnolla. En nähnyt edes kättäni heiluttaessani sitä edessäni, Keri Wilk kuvaili The Telegraph -lehdelle.