Norjan joukkomurhaaja Breivik haluaa uudemman pelikonsolin – uhkaa syömälakolla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tuomiotaan suorittava norjalainen joukkomurhaaja Anders Behring Breivik on vaatinut selliinsä lisää videopelejä ja uudemman Playstation -pelikonsolin. Mikäli miehen vaatimuksiin ei suostuta, aloittaa hän syömälakon.

The Telegraph -lehti on saanut käsiinsä Breivikin marraskuussa laatiman vaatimuslistan sisällön. 77 ihmistä murhannut mies on ollut tuohtunut siitä, että hänen sellissään olevat videopelit on tarkoitettu lapsille. Andersin mielestä on naurettavaa, että peli jota hän pelaa, on kolmevuotiaille tarkoitettu Rayman Revolution -peli. Mies haluaa jatkossa lisää aikuisille suunnattuja pelejä, etenkin toiminta- ja asepelejä.

Vaatimuksissa oli myös Playstation 3 -pelikonsoli tai sitä uudempi, sillä tähän asti Breivik on joutunut pelaamaan vanhemmalla konsolilla. Vaatimuslistassa on toivottu myös uutta sohvaa, jossa mies voi istuskella pelatessaan aikuisten pelejään. Breivik on uhannut aloittaa lakkonsa pian, ellei vaatimuksiin suostuta. The Telegraph -lehden mukaan kukaan vankilassa olevista vangeista ei ole tällä hetkellä syömälakossa.

Anders on ilmoittanut, että kun hän aloittaa syömälakon se tulee jatkumaan siihen asti, että häntä aletaan kohdella kuin ihmistä. Miehen mielestä hänen saamansa kohtelu on huonompaa kuin eläimillä. Jää nähtäväksi toteuttaako Norja Breivikin esittämät vaatimukset.