X-Menistä suunnitteilla televisiosarja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marvel-yhtiön mutanteista koostuva supersankariryhmä X-Men on seikkaillut sarjakuvalehtien sivuilla jo vuodeta 1963 lähtien. Lisäksi hahmot ovat tähdittäneet jopa seitsemää sarjakuviin perustuvaa elokuvaa. Ensi vuonna sarja saa jatkoa X-Men: Apocalypse -elokuvan muodossa.

Pian supervoimia omaavat mutantit saattavat seikkailla myös televisioruudussa. TV Insider -lehti on paljastanut Fox-yhtiön suunnittelevan X-Men-sarjakuviin perustuvaa televisiosarjaa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, tultaisiinko sarjassa näkemään elokuvista tuttuja näyttelijöitä ja juonikuvioita.

Ongelmia sarjan suhteen saattaa kuitenkin aiheuttaa se, että Fox-yhtiö omistaa oikeudet X-Meniin ainoastaan elokuvien piirissä. Studio tarvitsee vielä Marvel-yhtiön luvan hahmojen käyttöön ennen kuin televisiosarjan tuotanto voidaan aloittaa. Fox Entertainment -yhtiön Gary Newman vahvisti sarjaa koskevien neuvottelujen olevan käynnissä studioiden välillä.