Taylor Swift rekisteröi kappaleidensa fraasit tavaramerkeiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen poptähti Taylor Swift nousi viime syksynä uutisiin, kun tähden levy-yhtiö päätti poistaa kaikki hänen musiikkinsa suoratoistopalvelu Spotifystä. Kaikki laulajan fanit eivät olleet innoissaan, mutta ilmeisesti tempaus kannatti, sillä hänen 1989-levynsä osoittautui jättimenestykseksi.

Nyt Taylor Swift on tehnyt lukuisista 1989-levynsä kappaleiden sanoituksissa käytetyistä fraaseista rekisteröityjä tavaramerkkejä. Näihin kuuluvat muun muassa ”This sick beat”, eli tämä sairas biiti, ”Party like it’s 1989”, eli biletä kuin olisi 1989 ja ”Cause we never go out of style”, eli emme ikinä mene pois muodista.

Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei kyseisiä fraaseja voi käyttää ainakaan Yhdysvalloissa ilman tavaramerkin haltian lupaa ja rahallista korvausta esimerkiksi kaupallisesti vaatteissa, tarroissa, koristeissa ja muissa painetuissa tuotteissa. Muussa tapauksessa saattaa saada Taylor Swiftin lakimiesarmeijan kimppuunsa.