Hedelmillä kaupassa K18-ikäraja: ”Niihin voi muodostua alkoholia”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Erilaisten säännösten ja sääntöjen luvatussa maassa Suomessa ovat monet kansalaiset jo tottuneet siihen, että yksinkertaisia asioita joudutaan hoitamaan monen mutkan kautta. Vaikuttaisi siltä, että järjettömät säädökset eivät ole vain suomalaisten arkisten askareiden haittana.

Britanniassa eräs nainen nimittäin joutui esittämään henkilöpaperit ostaessaan hedelmäsalaatin. Paikallisen Tesco-marketin myyjä oli perustellut asiaa sillä, että oli olemassa ohjeistus, jonka mukaan alkoholia sisältävät tuotteet vaativat henkilöllisyystodistuksen esittämisen.

Tuoreita hedelmiä ostanut 37-vuotias Kate Lancaster näytti paperinsa myyjälle ja poistui kaupasta tyrmistyneenä. Lancasterin mukaan myyjä oli kertonut, että vanhat hedelmät alkavat käydä ja niihin saattaa myöhemmin muodostua alkoholia. Asiakkaasta oli huvittavaa ajatella, että hän ostaisi hedelmäsalaattia alkoholin nauttimisen toivossa.

Kun nainen kertoi asiasta ystävilleen, eivät he olleet uskoa korviaan. Ystävien kehoittamana Lancaster pyysi selitystä asialleen Tescon Facebook-sivujen kautta. Metro -lehden mukaan asia on saatu selvitettyä ja marketin työntekijät ovat pahoitelleet tapausta. Tescon henkilökunta on kertonut lähettävänsä Lancasterille hedelmäkorin hyväntahdon eleenä.