Odotettu kirja Suomen viihdekulisseista julkaistaan – tähdet pelkäävät kohupaljastuksia?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikki- ja viihdealan vaikuttajan Lasse Norreksen elämäkerta Kuunaama julkaistaan toukokuussa 2015. Kirja pureutuu Norreksen taipaleeseen levy-yhtiöissä ja suomalaisen musiikin huipulla sekä avaa esiripun kansainvälisten tähtimuusikkojen elämään.

lassenorreskuunaama05012015a

Norres kertoo kokemuksiaan 1980-luvulla manageroimansa Dingon ympärillä velloneesta hysteriasta, monivaiheisesta suhteestaan Hurriganesiin ja yllättävästä yhteydestä Bob Marleyn kanssa. Hän muistelee myös Elton Johnin sekä Paul Ankan kaltaisten suurten artistien oikkuja sekä kitaravirtuoosi Albert Järvisen elämän viimeisiä vaiheita.

Norreksen värikkään ja pitkän työhistorian varrelle mahtuu siis monenlaista, ja parhaillaan odotellaan millaisia paljastuksia kirja tulee sisältämään. Norres paljastaa musiikkimaailman tarinoiden lisäksi myös kuinka Helsinkiin luotiin 1980-luvun puolivälissä kansainvälisen tason illanviettopaikka, suuren suosion saavuttanut Cafe Metropol.

– Aloin jo teini-iässä kirjoittaa Stump-lehteen musiikkijuttuja ulkomaalaisista yhtyeistä ja artisteista, mutten olisi voinut uskoa, että pääsen tällaiselle matkalle musiikin ja maailman kovimpien artistien kanssa. Tulen ensi syksynä virallisesti eläkeikään, joten koen, että nyt on korkea aika muistella huikeita kokemuksiani ja jakaa nämä tarinat, Lasse Norres kertoo.

Kuunaama ei ole kuitenkaan vain kuvaus suomalaisesta rock-historiasta ja toinen toistaan suuremmista tähdistä. Se on avoin ja rehellinen ajankuva, riipaiseva henkilökohtainen selonteko ja tarina vapauden kaipuusta, itsekkyydestä sekä menetyksestä. Teoksen nimi Kuunaama on peräisin Remu Aaltosen verbaalisesta aarrearkusta: ”Kuunaama on pyöreekasvonen, lapsenomainen ja hymyilevä pojankloppi. Se nauraa kuin hullu.”