Vaasaan uusi festivaali – Roxette saapuu Wasa Open Airin päätähdeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Wasa Open Air 2015 -tapahtuman pääesiintyjänä nähdään 15. elokuuta ruotsalaisyhtye Roxette, joka saapuu Vaasaan Kaarlen kentälle osana 30-vuotisjuhlakiertuettaan. Konsertti on Roxetten kesän ainoa Suomen-keikka. Tapahtuman kaksi muuta esiintyjää julkistetaan myöhemmin.

Wasa Open Air 2015 on samalla vaasalaisten pääsarjatasoisten urheiluseurojen Vaasan Sportin ja Vaasan Palloseuran tukikonsertti, jonka on tarkoitus nostaa Vaasa takaisin suurten konserttikaupunkien joukkoon.

Laulaja Marie Fredrikssonin ja säveltäjä-sanoittaja Per Gesslen muodostama ruotsalaisyhtye nousi kansainväliseen supersuosioon jo toisella albumillaan Look Sharp! vuonna 1988. Kaarlen kentällä onkin luvassa upea läpileikkaus yhtyeen tuotantoon. Roxette on luonut vuosien varrella useita hittejä, jotka ovat nousseet listojen kärkiin ympäri maailman, kuten The Look, Listen to Your Heart, It Must Have Been Love ja Joyride.

Vaasan Sport palasi jääkiekon Liigaan viime vuonna. Edellisen kerran Sport pelasi ylimmällä sarjatasolla kaudella 1975–1976. Sportin jääkiekkojaosto on perustettu vuonna 1962. Mestiksessä pelatessaan Sport voitti mestaruuden kausilla 2008–2009, 2010–2011 ja 2011–2012. Vuonna 1924 perustettu Vaasan Palloseura eli VPS on pelannut 48 kautta SM-sarjassa ja Veikkausliigassa sekä yhdeksän kautta Ykkösessä. VPS on voittanut Suomen mestaruuden kaksi kertaa. Kaudella 2013 VPS sijoittui Veikkausliigassa kolmanneksi. VPS:n kotistadion on Hietalahden jalkapallostadion.