Samsung varoittaa – Smart TV voi salakuunnella kotiasi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Samsungin Smart TV:n ostaneet kuluttajat ovat olleet hämillään sopimus- ja käyttöehdoissa olevista kohdista, joissa kuluttajia kehoitetaan olemaan keskustelematta henkilökohtaisia asioita television edessä, sillä äänestä aktivoitunut nauhoite saattaa päätyä kolmannen osapuolen kuultavaksi.

Smart television puheentunnistus-ominaisuuden kautta laite reagoi yksittäisiin sanoihin ja sen avulla voi käyttää television eri toimintoja. Kuluttajat ovat olleet huolissaan sopimusehdoissa mainitusta kohdasta, joka ilmoittaa, että keskusteluiden sisältö saattaa päätyä ulkopuolisten kuultavaksi.

Sosiaalisessa mediassa on kohistu Samsungin Smart TV:n ehdoista ja monet ovat vitsailleet, että vuonna George Orwellin menestysteos 1984 olisi toteutumassa. Kirjaan perustuvassa maailmassa ihmisiä nimittäin salakuunneltiin muun muassa televisioiden välityksellä.

Eräs Samsungin asiakkaista on julkaissut Twitterissään viittauksen yhteydestä kirjan tekstin ja älytelevision käyttöehtojen välillä. Metro -lehden mukaan The Daily Beast -lehti on ollut yhteydessä Samsungin edustajiin saadakseen vastauksen aiheutuneeseen kohuun.

Teknologiayhtiö on kiistänyt salakuuntelevansa asiakkaitaan ja edustajan mukaan asiakkaiden keskustelut eivät päädy kolmansille osapuolille. Monet ovat silti olleet epäileväisiä asian suhteen. Ehkä on parempi, että varmuuden vuoksi salaisuuksia ei paljasteta älytelevision kuullen.