Amerikkalaislapset testasivat ”suomalaisen aamiaisen” – näin siinä sitten kävi

Ruoka · Annukka Heikkilä

Cut Video -kanava on julkaissut YouTubessa videon, jossa amerikkalaiset lapset kokeilevat tyypillisiä aamiaisannoksia eri puolilta maailmaa. Reaktiot olivat arvatenkin melko vaihtelevia ja, suomalainen annos näyttää myös suomalaisittain huvittavan epätyypilliseltä aamiaiselta.

Lapset maistelevat videolla eri maiden aamiaisannoksia, joita lapsille tarjoiltaisiin kyseisissä maissa. He saavat ensimmäiseksi maistettavakseen korealaisen aamiaisen, jossa on kalaa. Ruoka maistuu lapsien mielestä todella omituiselta.

Brasilialaisessa aamiaisessa on mukana kupillinen kahvia, mitä lapset ihmettelevät. Yksi lapsi kuvailee, että kahvi maistuu lehmän lannalta. Puolalainen annos sai lasten keskuudessa suuren suosion, koska siinä oli rapeaksi paistettuja röstiperunoita mukana.

Huvittavaa videolla on tekijöiden käsitys suomalaisesta aamiaisesta. Lapsille tarjoillaan vaalea paahtoleipä, jonka reunat on leikattu pois. Leivän päällä on kylmäsavustettua tai graavattua lohta ja punasipulin viipaleita.

Lisäksi osa lapsista saa pienen kulhollisen vadelmia ja osa pensasmustikoita. Tämä annos on todella epätavallinen suomalaiseksi aamiaiseksi, ja videoon on joku suomalainen jo kommentoinutkin, että ei ole ikinä elämässään nähnyt kenenkään syövän tuollaista leipää aamiaiseksi.