Mies toimitti vangeille kännyköitä – ampui varsijousella muurien yli

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäläinen mies on pidätetty erikoisesta rikoksesta. Cornelius Bazarov oli teipannut 18 matkapuhelinta, akkuja ja kuulokkeita varsijousensa nuoliin. Sen jälkeen mies oli ampunut nuolet varsijousellaan vankilan muurien yli vangeille.

Bazarov jäi kiinni teostaan, kun yksi vankilan vartijoista huomasi muurin lähellä liikettä yöllä ja käynnisti hälytyksen. Ennen pidätystään Cornelius onnistui piilottamaan välineensä ja vartijoille selvisi totuus miehen puuhista vasta aamun valjettua.

Maasta löytyi varsijousi, matkapuhelimia, SIM-kortteja ja muita puhelinten lisälaitteita. Tavdan kaupungissa sijatsevan vankilan vartijat ovat kertoneet, että puhelinten toimittaminen vangeille on vastuutonta ja vaarallista. Metro-lehden mukaan eräs vartijoista sanoi, että puhelimet ovat vankilassa lähes yhtä vaarallisia kuin huumeet.

Vartijat uskovat, että vangit käyttäisivät puhelimia rikollisten toimiensa jatkamiseen ulkomaailmassa. Puhelinten avulla vangit voisivat kommunikoida ulkomaailmassa olevien rikollisjärjestöjensä kanssa ja muun muassa tilata huumeita, kiristää ja uhkailla ihmisiä vankilasta käsin. Näillä näkymin Bazarov päätyy tekonsa takia vankilan muurin toiselle puolelle auttamiensa vankien joukkoon.