Kuuro koiranpentu oppi ymmärtämään viittomia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koirille opetataan käskyjä monesti sanojen muodossa ja kun ne tottelevat niitä palkitaan suurin ylistyssanoin ja herkuin. Videolla näemme, miten eräs koiranomistaja on opettanut kuurolle koiranpennulleen erilaisia temppuja viittomien avulla.

Olivia Marks on ladannut YouTube-kanavalleen videon suloisesta seitsemänkuukautisesta chihuahuan pennustaan, joka on syntynyt kuurona. Marks on opettanut koiraa viittomien avulla ja videolla näemme, miten koira osaa erilaisten käsimerkkien käskemänä istua, maata, seurata, kieriä, nousta ja jäädä paikoilleen.

Noin monien temppujen opettaminen pienelle pennulle voi olla ilman lisähaasteitakin jo vaikeaa, mutta tämä pikkukoira on oppinut nopeasti. Marks kertoo, että kuuron pennun opettaminen ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin moni varmasti kuvittelee.