Australian vanhin neuloo villapaitoja loukkaantuneille pingviineille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Australian Melbournen edustalla sijaitsee pieni Phillip Island, joka tunnetaan erityisesti jokailtaisesta pingviiniesityksestään. Turistit saavat seurata miten tuhannet pienikokoiset pingviinit nousevat merestä ja kipittävät rantoja pitkin ihmisen rakentamiin koppeihin yöksi. Saarella on noin 32.000 pingviiniä.

Phillip Island Penguin Foundation
Kuva: Phillip Island Penguin Foundation
Philip Island, Australia, Kuva: Stara
Philip Island, Australia, Kuva: Stara

Nyt Mashable uutisoi Australian vanhimmasta miehestä, joka neuloo pienenpieniä villapaitoja loukkaantuneille pingviineille. 109-vuotias Alfred ”Alfie” Date kertoi 9 Storiesin haastattelussa saaneensa kaksi vuotta sitten Phillip Island Penguin Foundationilta pyynnön avustaa öljyvahingon uhreiksi joutuneita pingviinejä neulomalla niille villapaitoja. Miehen mukaan hän ei voinut vastustaa pyyntöä ja on siitä saakka tehnyt pingviineille paitoja. Alfie kertoi taannoin The Daily Telegraph -lehdelle muistavansa edelleen hyvin Titanicin uppoamisen ja Ensimmäisen maailmansodan alkamisen.

Viime vuonna pingviinisäätiö haki ABC-uutisten kautta paitojen neulojia julkisesti, sillä loukkaantuneiden eläinten määrä oli huolestuttavassa kasvussa. Virkatut paidat osoittautuivat toimivaksi avuksi, sillä ne on melko nopea valmistaa ja pitävät pingviinit lämpimänä.

Philip Island, Australia, Kuva: Stara
Philip Island, Australia, Kuva: Stara