Hurja suunnitelma: Lampaista tehdään WLAN-tukiasemia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Britannian harvaanasutuilla alueilla on puutteita nettiyhteyksien kantavuudessa, mutta tähän saattaa olla pian tulossa muutos. Eräs professori kehittelee nimittäin parhaillaan lampaiden kaulaan pujotettavaa pantaa, joka voisi tulevaisuudessa toimia WLAN-yhteyspisteenä.

Lancasterin yliopiston professori Gordon Blair on kehittelemässä oman tiiminsä kanssa lampaiden kaulaan kiinnitettävää pantaa, jonka ensisijainen tarkoitus on kerätä tärkeää tietoa maastosta, eroosiosta, lampaiden liikehdinnästä ja maaperän laadusta. Tällaista tiedonkeruuseen käytettävää teknologiaa kutsutaan nimellä IOT, eli Internet of Things.

Professori Blair on kommentoinut Wales Online -lehden mukaan, että laitteen käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Varsinkin Walesissa on paljon todella harvaan asuttuja alueita, joissa internetyhteyksistä on pulaa. Lampaiden kaulapanta voisi tulevaisuudessa tarjota WLAN-yhteyspisteen alueille, jonne sellaisia ei ole muuten saatu.