Perhe kävelee Amerikan halki tyttärensä muistoksi – matkalla jo 7 kuukautta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Houstonista kotoisin oleva Cobbin perhe menetti pienen tyttärensä Julian harvinaiselle luusyövälle, kun tyttö oli kahdeksanvuotias. Viisihenkinen perhe päätti sittemmin kävellä Amerikan halki Disneylandista Disney Worldiin tyttärensä muistoksi, ja he ovat olleet matkallaan nyt seitsemän kuukautta.

Julia oli taistellut urheasti syöpää vastaan jo yli vuoden, kun perheeltä kysyttiin, onko Julia päässyt vielä haluamalleen matkalle, jonka Make a Wish -niminen säätiö rahoittaa. Perhe vastasi kieltävästi ja asiaa alettiin korjaamaan välittömästi.

Perhe lennätettiin Disney Worldiin, missä he saivat viettää yhdessä ihanan viikon. Loman päätteeksi Julialle nousi kova kuume, jonka vuoksi perhe meni viimeisenä päivänä lentokentän sijaan sairaalaan. Julia menehtyi vuorokauden sisällä.

Perhe on matkalla Amerikan halki Julian muistoksi ja heidän reittinsä kulkee Disney World -huvipuistosta Floridasta kohti Kalifornian Disneylandia. Perhe kävelee päivän aikana noin 40 kilometriä, josta osan aina toinen vanhempi vuorollaan seuraa autolla lasten kanssa perässä ettei heidän tarvitse kävellä koko matkaa.

Cobbit ovat kävelleet jo seitsemän kuukautta, minkä aikana lapset ovat opiskelleet tien päällä ja he ovat yöpyneet lahjoitetuissa hotellihuoneissa. Tällä tempauksella Julian vanhemmat haluavat nostaa harvinaisen luusyövän tietoutta.