Valtava taideteos näkyy avaruuteen – tällaista ei joka maalari tee

Viihdeuutiset · Annika Kela

Katutateilijana ja GIF-maalarina tunnettu INSA on saanut arvostetun viskinvalmistajan Ballantinen sponsoroimaan hänen suuruudenhullua projektiaan. Mies nimittäin halusi tehdä niin suuren GIF-katumaalauksen, että se näkyisi avaruuteen saakka.

Brasilian Rio De Janeirosta löytyi täydellinen alue maalauksen tekemiselle. Projekti suunniteltiin pienintäkin yksityiskohtaa myöten ennen kuin se toteutettiin. INSA:n projektista on kuvattu vakuuttavaa videomateriaalia, jossa näytetään kuinka maalaus tehtiin.

INSA:n erikoisuutena ovat ”elävät” ja moniulotteiset taideteokset. Miehen maalauksille on tyypillistä niiden eläväpintaisuus ja kuva näyttää vaihtavan väriä tai kuviota sen mukaan, mistä kuvakulmasta sitä tarkistelee. GIF-katumaalauksessa oli myös tarkoitus saada kuva ”elämään”, ja lopputuloksen oli tarkoitus olla kuin pieni animaatio avaruudesta katsottuna.

Mies onnistui valtavassa urakassaan ja Maata kiertävät satelliitit pongasivat kuvan Rio De Janeiro kaupunkikuvasta. Avaruudesta katsottuna kuva todella liikkui ja kirkkaat värit välkkyivät teoksessa. INSA oli vihdoin saanut haavensa toteutettua. Projekti on saanut maailmanlaajuista huomiota ja miehen teos on jakanut mielipiteitä, niin kuin taiteen kuuluukin.