Mullistava uutuus mikroaaltouuneihin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuosikymmenien ajan teknologia on kehittynyt huimasti autojen, puhelimien ja tietokoneiden kohdalla. Mikroaaltouunit ovat kuitenkin pysyneet melko samankaltaisina, vaikka niissä olisi paljon parannettavaa. Mark Ruberia tämä asia on ärsyttänyt jo pitkään ja hän on alkanut kehittelemään laitetta pidemmälle.

YouTube
YouTube

Mikroaaltouunien yleisin ongelma on se, että ikinä ei voi tietää, koska ruoka oikeasti on valmista tai kauanko sitä tulisi lämmittää. Ruoka menee usein liian kuumaksi tai voi jäädä sisältä jäiseksi. Tähän ongelmaan Ruber on keksinyt vastaukseksi infrapunakameran ja lämpökartan yhdistelmän, minkä avulla ruoan lämpenemistä voi seurata puhelimella.

Infrapunakamera asennetaan mikron sisälle lautasen yläpuolelle. Kamera lähettää puhelimeen kuvaa ruoan valmistumisesta lämpökartan avulla. Ruoka on aluksi kuvassa sininen, minkä jälkeen se alkaa muuttumaan keltaisen, oranssin ja punaisen kautta valkoiseksi.

Kun koko ateria näyttää tasaisen valkoiselta kuvassa se on valmis, ja aterian voi ottaa mikrosta pois. Jos huomaat, että olet asettanut mikroon liian vähän aikaa ja kuva näyttää edelleen ruoan olevan liian kylmää, voit lisätä sekunteja kätevästi puhelimellasi.

Ruber on jo patentoinut teknologiansa. Hän ei halua rahoittaa keksintönsä tuotantoa joukkorahoituskanavien avulla, vaan etsii rahakkaampaa rahoittajaa bisneskumppaniksi. Tällä hetkellä mies kerää vetoomukseen nimiä ihmisiltä, jotka kokevat, että tällaiselle keksinnölle olisi tarvetta. Vetoomuksen avulla Ruber näyttää mahdollisille tuleville rahoittajille keksinnön tulevan tarpeeseen.