Paavi Franciscus tyrmistyttää: ”Lapsettomat pariskunnat ovat itsekkäitä!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pietarinaukiolla puheen pitänyt paavi Franciscus on kommentoinut pariskuntien lapsettomuutta. Miehen tekemät kommentit lapsien hankkimisesta on aiheuttanut närää ihmisten keskuudessa ja monet ovat pitäneet paavin puheita ristiriitaisina.

Paavi Franciscuksen kanta lapsettomuuteen on se, että pariskunnat, jotka pidättäytyvät lasten hankkimisesta tai päättävät olla hankkimatta lapsia, ovat itsekkäitä. Guardian-lehden mukaan paavi oli ilmaissut huolensa nykysukupolvesta ja valinnasta olla lisääntymättä.

Franciscus kertoi puheessaan, että nyky-yhteiskunnan sukupolvet ovat ahneita ja ihmiset eivät enää halua hankkia lapsia, sillä jälkikasvu mielletään elämässä huolenaiheeksi, taakaksi, riskiksi ja masennuksen aiheuttajaksi. Paavi sanoi, että valinta olla hankkimatta lapsia on itsekäs. Miehen mukaan elämä uudistuu ja antaa energiaa lisääntyessään ja hänen mielestään se rikastuttaa elämää, eikä köyhdytä sitä.

Monet ovat olleet sitä mieltä, että paavin suhtautuminen asiaan on liian jyrkkä ja mustavalkoinen. Sen lisäksi Franciscusta on kritisoitu siitä, että hän tuomitsee lapsettomuuden itsekkäänä, vaikka hän itse on lapseton mies.