Kaikkien aikojen rakkauskirje valittu – Johnny Cash kirjoitti upeimman

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vakuutusyhtiö Beacle Street järjesti taannoin äänestyksen, jossa ihmisiä pyydettiin valitsemaan mielestään parhaat koskaan kirjoitetut rakkauskirjeet. Voittajaksi selvisi laulaja-lauluntekijä Johnny Cashin kirjoittama kirje, jonka hän kirjoitti vaimolleen June Carterille tämän 65. syntymäpäivänä vuona 1994.

Johnny Cash
Johnny Cash

– Me tulemme vanhoiksi ja totumme toisiimme. Me ajattelemme samalla tavalla. Me luemme toistemme ajatuksia. Me tiedämme mitä kumpikin haluaa kysymättä sitä. Joskus me ärsytämme toisiamme hieman. Ehkä toisinaan suhtaudumme toisiimme itsestäänselvyytenä, kirje alkaa.

– Mutta toisinaan, kuten tänään, mietiskelen asiaa ja tajuan kuinka onnekas olen jakaessani elämäni upeimman tapaamani naisen kanssa. Sinä kiehdot ja inspiroit minua edelleen. Vaikutuksesi tekee minusta paremman ihmisen. Olet intohimoni kohde, tärkein maallinen syy olemassaololleni. Rakastan sinua paljon. Hyvää syntymäpäivää, prinsessa, Cashin kirje jatkuu.

June Carter kuoli vuonna 2003, ja tuolloin Johnny Cash kirjoitti edesmenneelle vaimolleen toisen rakkauskirjeen. Cash itse menehtyi neljä kuukautta June Carterin poislähdön jälkeen.