Lasitaiteilijan veistokset kuin timantteja – mykistävän kauniita

Viihdeuutiset · Annika Kela

Taiteilija Jack Storms on arvostettu lasinveistäjä. Miehen valmistamat taideteokset ovat tunnettuja ympäri maailmaa. Jokainen Stormsin valmistama veistos on uniikki kappale. Kristallikiteitä sisältävät veistokset välkehtivät valossa kirkkaammin kuin timantit.

Taiteilijan tunnetuimmat työt ovat optisia lasiveistoksia. Erikoista miehen tekniikassa on se, että hän käsittelee kylmää lasia. Muut alan taiteilijat käsittelevät ja muokkaavat lasia kuumennetussa muodossa, mutta Storms työstää lasia kylmänä.

Yhden taideteoksen tekemisessä voi kestää jopa 24 viikkoa. Taiteilija on julkaissut netissä videon, jossa hän kertoo teoksiensa valmistamisesta. Yksi miehen tärkeimmistä veistoksista on ViviOvo, joka on nimetty hänen vaimonsa Vivianin mukaan.

Jack Stormsin taideteokset ovat hypnoottisen kauniita ja niitä voisi ihailla vaikka maailman tappiin asti. Arvokkaat lasiveistokset ovat ylellisiä keräilyharvinaisuuksia, joiden arvo ei varmastikaan tule koskaan laskemaan, vaan päinvastoin. On uskomatonta ajatella, että veistäjä kykenee tekemään täydellisyyttä hipovat teoksensa käsityönä.