Nämä ihmiset haluavat Marsiin – yksikään ei palaa kotiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Marsia on tutkittu kauan ja se on aina kiehtonut ihmisiä. NASA on tutkimusten ansiosta löytänyt Marsista myös elämän merkkejä. Vuonna 2024 Marsiin suunnitellaan lähetettävän elämää ensimmäistä kertaa, kun neljä ihmistä lähetetään sinne yksisuuntaiselle matkalle.

The Guardian on julkaissut lyhyen dokumentin kolmesta vapaaehtoisesta, jotka haluavat lähteä Marsiin ja kuolla siellä. Yli 200.000 ihmistä taistelee neljästä paikasta avaruusaluksessa, jonka on määrä laskeutua Marsiin ja jäädä sinne.

Kyseessä on siis itsemurhatehtävä, jonka ansiosta näiden neljän ensimmäisenä Marsiin pysyvästi jäävän ihmisen nimet tulevat jäämään historiankirjoihin. Lento on suunniteltu suoritettavaksi vuona 2024.

Lyhyt dokumentti esittelee kolme eritaustaista ihmistä, jotka ovat hakeneet lennolle. Fysiikan opiskelija, nuori lääkäri ja irakilainen nainen kertovat omasta elämästään, miksi he haluavat lennolle ja miksi ovat valmiita jättämään kaiken taakseen ja lähtemään Marsiin.