Bussikuskin karmaiseva moka – tekstailu aiheutti törmäyksen moottoritiellä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinalaisella moottoritiellä sattui järkyttävä tilanne, kun bussi törmäsi tien laidassa olevaan pysähtyneeseen rekkaan. Onnettomuuden syy paljastui bussiin asennettujen ajokameroiden videotallenteesta.

Järkyttävällä tallenteella näkyy, kuinka bussikuski kaivoi taskustaan puhelimen ja alkoi tekstailla kesken ajon. Kuljettaja kiinnitti hetkeksi huomionsa puhelimeen ja ajoneuvo alkoi kaartaa hitaasti kohti tien reunaa. 

Kun kuljettaja lopulta kohdisti katseensa takaisin tiehen, oli se liian myöhäistä ja bussi kolaroi pysähtyneen rekan kanssa. Ajokameran kuvasta käy ilmi, että rajusta törmäyksestä huolimatta kuljettaja selviää onnettomuudesta lievällä loukkaantumisella. Videolta ei käy ilmi, oliko kuljettajalla matkustajia kyydissä. 

Vaikka järkyttävän videon julkaisusta on kulunut yli vuosi, on video noussut jälleen puheenaiheeksi. Ihmisiä halutaan muistuttaa puhelimen käytön vaaroista liikenteessä ja siitä, kuinka ajamiseen keskittymisen herpaantuminen voi koitua kohtaloksi. Videolla nähty esimerkki kertoo, kuinka nopeaasti tilanne liikenteessä voi muuttua.