Oksettava näky! Karmiva video saa pesemään hampaat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Hammaslääkärin vastaanotolle oli hakeutunut japanilainen mies, joka ei omien sanojensa mukaan ollut käynyt hammaslääkärissä kymmeneen vuoteen. Sen lisäksi, että hän oli vältellyt hammaslääkärillä käyntiä, oli hän myös laiminlyönyt hampaidensa hoidon.

Vaikka hammaslääkäri osasi odottaa, että miehen suusta paljastuisi huonokuntoiset hampaat, ei hän osannut odottaa näkemäänsä hammaskiven määrää. Miehen hampaiden välissä oli niin valtava määrä plakkia ja hammaskiveä, että hampaita oli vaikea erottaa kivisen bakteerimassan seasta.

Miehen suostumuksesta hammaslääkäri on kuvannut hoitotoimenpiteensä videolle. Miehen operaatiosta julkaistu video on hyvä esimerkki siitä, mitä hampaille voi tapahtua jos ei pese hampaitaan tai käytä hammaslankaa. Videon kaltaiselta kohtalolta ja operaatiolta on helppo välttyä muistamalla pitää huolta hammashygieniastaan. Bakteereja ja tulehduksia täynnä oleva suu voi aiheuttaa hammaskiveä vakavampia seurauksia elimistölle.