Berninpaimenkoira joutui pahaan pulaan – pikkukoira pelasti

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvalloissa New Mexicossa on noussut otsikoihin erikoinen sankaritarina, jossa pieni mäyräkoira pelasti toisen koiran pinteestä. Suurikokoinen berninpaimenkoira Jazzy oli lähtenyt vaeltelemaan pihansa ulkopuolelle ja jäänyt kiinni syvään mutakuoppaan.

Omistaja yritti huudella ja etsiä Jazzya, mutta koiraa ei löytynyt mistään. Sitten omistaja huomasi, että mäyräkoira Razor alkoi käydä levottomaksi. Ennen kuin omistaja ehti huomata, oli Razor lähtenyt pois kotipihasta. Mäyräkoira oli juossut pellon poikki mutakuopalle, johon Jazzy oli jäänyt kiinni.

Sivullinen huomasi pellonreunalla meuhkaavan mäyräkoiran ja huomasi, että kyseessä oli hätätilanne. Sivullinen soitti pelastuslaitoksen paikalle. Berninpaimenkoiran pelastustoimet on kuvattu videolla. Videolta käy ilmi, että mäyräkoira Razor ei poistunut Jazzyn viereltä ja heti, kun se saatiin ylös kuopasta, juoksi mäyräkoira tervehtimään sitä.

Koiranomistajat ovat olleet pienen mäyräkoiransa tempauksesta liikuttuneita. Razor ei jättänyt hännänheiluttajakaveriaan pulaan vaan pelasti sen pinteestä. Ilman mäyräkoiran urheaa toimintaa, olisi Jazzy jäänyt huomaamatta ja se olisi saattanut koitua koiran kohtaloksi. Daily Mail -lehden mukaan pelastuslaitos muisti mäyräkoiraa urhoollisuustodistuksella, joka on nyt kehystettynä omistajan seinällä.