Kukaan ei auttanut kadulla makaavaa nuorta – kunnes koditon saapui paikalle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset, joilla on vähemmän annettavaa ovat monesti anteliaampia ja auttavaisempia kuin ne, joilla olisi enemmän omaisuutta, jota jakaa vähempiosaisille. Nyt OckTV teki sosiaalisen kokeilun, miten New Yorkin asukkaat suhtautuvat kadulla kylmissään kerjäävään nuoreen poikaan ja todistivat jälleen kerran väitteen todeksi.

Sosiaalisessa kokeilussa nuori poika laitettiin seisoskelemaan New Yorkin kadulle pelkkä lyhythihainen paita ja rikkinäiset farkut yllään, vaikka ulkona oli 15 astetta pakkasta. Kadulla oleva poika tärisi kylmissään kyltin kanssa, missä poika aneli ohikulkijoita auttamaan. Kaksi tuntia kului, eikä vilkkaalla kadulla yksikään ihminen pysähtynyt kysymään tärisevän pojan vointia tai tarjonnut hänelle apua.

Kahden tunnin kuluttua jotain odottamatonta tapahtui, kun toinen koditon tuli tarjoamaan pojalle apua. Mies lähestyi poikaa, kyseli hänen vointiaan ja tarjosi hänelle oman takkinsa. Mies antoi pojalle myös rahaa ruokaan ja surkutteli sitä, että poika oli joutunut samanlaiseen tilanteeseen niin nuorena. Kokeilun kuvanneet miehet tulivat auttajan luo ja palkitsivat hänet avokätisyydestään antamalla kodittomalle miehelle rahaa.