Tältä kakadulta ei asia lopu – puhuu kuin papupata

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jotkut lemmikkilinnut osaavat olla todella äänekkäitä ja oppivat toistamaan ihmisiltä kuulemiaan sanoja, lauseita ja vaikkapa laulumelodioita. Nyt eräs kakadu on viihdyttänyt omistajaansa omalla hullunkurisella ääntelyllään.

Katie Vannoy on julkaissut valkoisesta lemmikkilinnustaan hulvattoman videon, kun kakadulla on paljon sanottavaa. Omistaja on kuvannut kakadua lattianrajasta, kun lintu tepastelee tomerasti ympäri kämppää kertoessaan asiaansa.

Kakadu puhuu paljon, mutta puheessa ei ole juurikaan tolkkua. Kakadun huutelemat äänähdykset muistuttavat paljon ihmisten puheensorinaa, mutta pelkäksi sorinaksi tämän linnun tarinointi jääkin. Omistaja nauraa kakadun tepastellessa vauhdikkaasti huoneesta toiseen huudellen huvittavalta kuulostavaa hölynpölyä yläilmoihin.