Virossa järjestettiin raju saunamaraton

Viihdeuutiset · Annika Kela

Jälleen kerran Virossa on mittelöity hullunkurisessa saunamaratonissa. Maratoniin osallistuneiden tehtävänä on käydä kuuden tunnin aikana niin monessa Otepään seudun saunassa kuin mahdollista. Tässä lajissa asu on vapaa, muttei pakollinen.

Maratoniin osallistuneille jaetaan suunnistuskartta ja jokaisen karttaan merkityn saunan lauteilla on istuttava vähintään kolme minuuttia. Lisäpisteitä saa, jos pulahtaa avantoon, kylpee paljuissa tai suostuu suorittamaan erikoisia tehtäviä, joita saunan omistajat keksivät kilpailijoille.

Otepään saunamaratoniin osallistutaan joukkueena ja voittajaksi kruunataan se joukkue, joka on kiertänyt kaikki saunat lyhyimmässä ajassa. Tämä hulvaton saunamaraton on monelle helmikuun kohokohta. Tässä lajissa suomalaisetkin pärjäisivät.