Alkoholisoituneet karhut vieroitushoitoon ravintolan takapihalta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Venäjällä Sotshissa sijaitsevan ravintolan takapihalta on löydetty kaksi alkoholisoitunutta karhua. Daily Mail -lehti uutisoi, että huonoissa oloissa pidetyt karhut haetaan pienestä häkistään pois ja niiden kuljetusta suunnitellaan Romaniaan, jossa karhut pääsisivät nautiskelemaan uudesta paremmasta elämästä ja myös toipumaan alkoholismista.

Karhuja oli pidetty sotshilaisen ravintolan takapihalla pienessä aitauksessa yli 20 vuotta ja niiden häkit olivat todella riittämättömät ja likaiset. Häkkien maa oli roskien ja tölkkien peitossa eikä alue ollut lähellekään niin iso kuin mitä kaksi täysikasvuista karhua vaatisivat. Ravintolan omistaja oli juottanut karhuille olutta, että ne viihdyttäisivät ravintolan asiakkaita.

Oikeus on antanut määräyksen karhujen siirtämiselle pois tukalista oloista, mutta se on ongelmallista, sillä kukaan ei ole Venäjällä halunnut ottaa niitä karhujen vakavan alkoholiongelman vuoksi vastaan. Eläinsuojelujärjestöt koittavat parhaillaan saada rahoitusta kasaan, että ne voivat järjestää karhuille kuljetuksen Romaniassa sijaitsevaan Bear Parkiin, joka on suostunut ottamaan ne hoidettavakseen.