Oscar-gaalan noloin hetki tallentui videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosittaista Oscar-gaalaa juhlittiin jälleen viime sunnuntaina Los Angelesin Dolby Threatressa. Yksi tämän vuoden ennakkosuosikeista oli Michael Keaton, joka oli ehdolla parhaan miespääosan palkinnon saajaksi roolistaan Birdman-elokuvassa.

Parhaan miespääosan palkinnon vei kuitenkin Eddie Redmayne, joka näytteli fyysikko Stephen Hawkingia The Theory of Everything -elämänkertaelokuvassa. Tarkkasilmäiset huomasivat tilaisuudessa nolon hetken, kun Michael Keaton laittoi vaivihkaan kiitospuheensa takaisin taskuunsa palkinnon mennessä toiselle näyttelijälle. Tilannetta kuvaava video päätyi nopeasti internetiin.

Michael Keaton muistetaan parhaiten roolistaan Batmanina Tim Burtonin Batman ja Batman – paluu -elokuvissa. Mies on viime vuosina tehnyt paluuta valkokankaalle, ja on kerännyt runsaasti kiitosta roolistaan Hollywoodia satirisoivassa Birdman-elokuvassa.