Poliisi teki karmaisevan pidätyksen – kuin Manaaja-elokuvasta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Goianiran alueella Braziliassa poliisit suorittivat erikoisen pidätyksen, joka tallentui sivustakatsojan kameraan. Poliisit oli hälytetty paikalle tekemään humalaisen ja väkivaltaisen miehen pidätyksen, mutta sen sijaan poliisit päätyivätkin ensin suorittamaan manauksen miehelle.

36-vuotias komisario Ricardo Mendes oli saapunut ryhmänsä kanssa pidättämään kadulla riehuvaa Rodrigo Betti -nimistä miestä. Betti oli alkanut käyttäytymään omituisesti ja ohikulkijoiden hämmennykseksi Mendes oli alkanut suorittamaan manausta miehelle.

The Mirror -lehden mukaan Mendesin toistama espanjankielinen manaus kuului näin: ”Vapauta hänen kehonsa Jeesus. Tule ulos Jeesuksen nimeen”. Videon kuvannut sivustakatsoja 25-vuotias Paulo Cortez kertoi, että kiinniotettu humalainen mies oli alkanut yllättäin puhumaan todella matalalla äänellä sekavia ja hän oli muuttunut omituisen näköiseksi.

Manauksen aikana pidätetty oli pudonnut polvilleen muristen. Betti oli pidätetty ja vapautettu seuraavana päivänä. Betti ei muistanut seuraavana päivänä edellisillan tapahtumista mitään ja kiitti manauksen suorittanutta poliisia, koska hän oli selkeästi jonkin riivaama sinä iltana.