Star Trekin Spock-näyttelijä Leonard Nimoy on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä Leonard Nimoy nousi aikoinaan Hollywood-legendaksi erityisesti Star Trek -televisiosarjan roolinsa myötä. Spock-roolihahmoa klassikkosarjassa pitkään esittänyt näyttelijä on nyt menehtynyt kotonaan Los Angelesissa.

Taannoin hän ilmoitti sairastavansa keuhkoahtaumatautia, joka vei hänet aiemmin tällä viikolla sairaalaan. Sairaus johti lopulta menehtymiseen. Nimoy jätti näyttelemisen 79-vuotiaana, kun hän ilmoitti huhtikuussa 2010 ettei enää näyttele tulevissa elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Päättäessään viisi vuotta sitten aktiiviuransa Nimoy kertoi jättävänsä Spockin näyttelemisen kollegalleen Zachary Quintolle.

– Olen tehnyt tätä ammatikseni 60 vuoden ajan. Rakastan ajatusta siitä, että lopetan positiivisissa merkeissä. Minulla on ollut oikein, oikein mukavaa. Haluan päästä parrasvaloista. Jatkaminen ei minusta olisi oikein Zachary Quintolle. Hän on upea näyttelijä ja nyt minun on aika antaa hänelle hieman tilaa. Olen otettu siitä, että hahmo jatkaa elämäänsä, Leonard Nimoy kertoi Toronto Sun -lehdelle.