Voittaa Suomen Lapin? Lumilautailua Perun hiekkadyyneillä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lumilautailu on monille suomalaisille tuttu urheilumuoto, sillä pohjoinen sijaintimme tarjoaa ainakin useimpina vuosina otolliset olosuhteet lajin harrastamiseen. Lumilautailulla on kuitenkin olemassa myös lämpimiin olosuhteisiin soveltuva sukulaisharrastuksensa – hiekkalautailu.

Hiekkalautailun vauhdikkaaseen maailmaan päästään nyt tutustumaan ScottDW:n tuoreen Youtube-videon muodossa. Videolla joukko extreme-lajien harrastajia on kerääntynyt Perun aavikon dyyneille varustautuneena lautojen, hiekkamönkijöiden ja jopa kumiveneiden kanssa.

Videon perusteella hiekkalautailu näyttää yllättävänkin helpolta ja samankaltaiselta kuin lumilautailu. Lajia on kuitenkin kuvailtu lumilautailua raskaammaksi, ja hiekkalaudan tuleekin olla lumilautaa kestävämmästä ja kovemmasta materiaalista valmistettu. Laudan pohja puolestaan tulee vahata, jotta se luistaisi paremmin lunta kitkaisemalla hiekalla.