Tokiolaismiehen karu arki: 78-tuntisia työviikkoja

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tokiossa asuvien elämä usein hektistä, mutta moni ei voi varmasti kuvitellakaan miten kiireistä ja työntäyteistä elämä monille Japanin suurkaupungissa asuville on. Nyt Stu on julkaissut Stu in Tokyo -nimisellä YouTube-kanavallaan videon, jonka avulla ihmiset pääsevät kurkistamaan, minkälaista useimman kuukausipalkkalaisen arki on.

Videolla Stu on kuvannut itseään joka päivä yhden viikon ajan. Viikkoon ei mahdu juuri muuta kuin työ ja työpäivät venyvätkin usein todella pitkiksi. Stu on töissä päivittäin 13,5 tuntia ja perjantaina hän tekee jopa 15,5 tuntisen työpäivän. Lauantaina mies tekee vähän lyhyemmän päivän ja on töissä 10 tunnin ajan.

Normaalisti Stu pääsee lähtemään töistä aikaisintaan kello yhdeksän illalla ja myöhäisin työpäivä venyykin yöhön asti ja mies pääsee töistä vasta puoli kahdentoista aikaan. Stu kertoo, että hänen työpaikallaan kiireisin aika on tammikuusta maaliskuuhun asti ja hänen viikkonsa kuluvat juuri näin. Stu teki kuusipäiväisen työviikon aikana 78 tuntia töitä ja nukkui 35 tuntia.

Suurimmalla osalla tokiolaisista työviikot ovat vuodenajasta riippumatta kiireisiä ja heidän normaali työviikkonsa on tällainen, minkä lisäksi he vielä kantavat vastuun perheestään. Stu kertoo, ettei voisi kuvitellakaan elävänsä tällaista elämää jos hänellä olisi vielä perhe elätettävänä. Hän kuitenkin kehottaa pitämään mielen positiivisena ja kertoo nostavansa hattua kaikille raskaan työn raatajille.