Ikean huonekalut lataavat pian älypuhelimen – langattomasti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Langattoman latausteknologian avulla tuoreimpia älypuhelinmalleja ei enää tarvitse edes kytkeä johtoon halutessaan niihin lisää virtaa. Pian riittää, että jätät puhelimesi esimerkiksi yöpöydän päälle – kunhan kyseinen pöytä on hankittu ruotsalaisesta huonekaluketjuliikkeestä.

IKEA
IKEA

Ikean valikoimiin tulee pian huonekaluja, joilla älylaitteita voi ladata langattomasti. Huonekalut perustuvat Qi-teknologiaan, jota muun muassa HTC:n, Samsungin, Nokian ja Sonyn uudet puhelinmallit tukevat. Tämänvuotisessa Mobile World Congress -tapahtumassa esitellyn Home Smart -linjaston huonekalut tulevat olemaan noin 20 euroa normaaleja kalliimpia.

Ikea suunnittelee tuovansa markkinoille myös lataussarjat, jotka mahdollistavat tavallisten huonekalujen muuntamisen älylaitteita langattomasti lataaviksi. Toistaiseksi Qi-teknologiaan perustuvia huonekaluja on nähty esimerkiksi hotelleissa, ravintioloissa ja lentokentillä.