Naisjohtajia yrityksissä vähemmän kuin John-nimisiä toimitusjohtajia

Viihdeuutiset · Annika Kela

Naistenpäivää vietetään 8. maaliskuuta sunnuntaina ja sen lähestyessä naisten tasa-arvoon liittyvät asiat yleensä nostetaan uudelleen esille. Nyt New York Times kertoi mielenkiintoisesta tutkimuksesta, jonka avulla on saatu tietoa siitä, miten vähän isoissa yrityksissä on naisjohtajia.

Standard & Poor´s tutki 1.500 isoa yritystä saadakseen selville, millaisissa rooleissa naisia on yrityksissä. Tutkimuksesta selvisi myös se, että miesjohtajat ovat useimmiten nimeltään John, William, Robert tai James. Omituinen fakta oli se, että tutkituissa yrityksissä oli selkeästi enemmän John-nimisiä toimitusjohtajia kuin minkä tahansa nimisiä naisia johtajan paikalla. Jos tapaamishetkellä sattuu unohtumaan mielestä, ketä olitkaan menossa tapaamaan, suuremmalla todennäköisyydellä isojen yrityksien johtaja on aina John kuin mikään naisten nimistä.

Yritys sai selville myös kuinka monta tietyllä nimellä olevaa miesjohtajaa on aina jokaista naisjohtajaa kohden. Uskomaton tosiasia on se, että toimitusjohtajan työroolin ollessa kyseessä yhtä naisjohtajaa kohden on neljä James, Robert, John tai William -nimistä miestä toimitusjohtajan paikalla.