Suomalaismies löysi Thaimaa-videolta kadonneen ystävänsä – pelastusoperaatiosta menestyselokuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Hymyjen maa on Heikki Häkkisen ohjaama dokumenttielokuva, joka kertoo kaverusten matkasta Thaimaahan pelastamaan ystäväänsä. Häkkisen ja Joni Luomasen dokumentti on kertomus ystävyydestä ja auttamisesta. Nyt Hymyjen maa on menestynyt upeasti Tampereen Elokuvajuhlilla.

Hymyjen Maa
Hymyjen Maa

Hymyjen maa voitti yli 30-minuuttisten kotimaisten elokuvien sarjassa pääpalkinnon, ja lisäksi se voitti myös elokuvafestivaalin Yleisön suosikki -palkinnon.

– Keväällä 2012 näin Youtubeen ilmestyneen videon Thaimaan Soeng Sangin kadulla asuvasta, kävelykykynsä menettäneestä miehestä. Luurankoa muistuttava mies oli ystäväni Tuomas, dokumentin ohjaaja Heikki Häkkinen kertoo projektin alkamisesta.

Tuomas on alle nelikymppinen mies, joka on menettänyt Thaimaassa kaiken – perheensä, omaisuutensa ja ystäviensä luottamuksen. Varhaiseläkkeestä haaveileva mies on ajautunut niin huonoon kuntoon, etteivät edes jalat enää kanna hänen luurankomaista ruumistaan. Muuttuuko mikään, kun alkoholisoituneen Tuomaksen ystävät päättävät viimeisen kerran auttaa ja lähtevät hakemaan hänet hänet Thaimaan kaduilta takaisin kotiin?

– Kävin läpi ristiriitaisia tunteita, sillä olin auttanut Tuomasta lukuisia kertoja ja saanut vastineeksi valheita. Samaan aikaan kuitenkin tiesin, ettei Tuomas selviäisi enää omin avuin Suomeen. Heräsi tarve auttaa ystävääni ja puntaroinnin jälkeen pakkasin reppuni ja pian istuin koneessa matkalla Thaimaahan.

Hymyjen maa on Heikki Häkkisen debyytti dokumenttielokuvan ohjaajana. Dokumentin on käsikirjoittanut Joni Luomanen yhdessä Heikki Häkkisen kanssa. Luomanen vastaa myös dokumentin kuvauksesta ja leikkauksesta. Musiikin elokuvaan on säveltänyt Mikko M. Koskinen. Hymyjen maa elokuvan on tuottanut Höyry Films Oy.

Julkaisu käyttäjältä Hymyjen maa.

Julkaisu käyttäjältä Hymyjen maa.