Uutuussoitin voi mullistaa musiikkimaailman – kaikki soittimet yhdessä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Artiphon-niminen yritys on kehitellyt uskomattoman soittimen, jonka avulla pystyy soittamaan mitä tahansa soitinta. Instrument 1 -niminen soitin antaa muusikolle ja vasta-alkajalle mahdollisuuden tehdä omaa musiikkia helposti ja soittaa mitä tahansa instrumenttia.

Videolla nähdään, miten Instrument 1 toimii. Soittimen saa kiinni puhelimeen, tietokoneeseen ja tablettiin ja sen voi yhdistää erilaisten musiikinteko-ohjelmien kanssa. Tietokoneelta Intrument 1 -ohjelmasta pystyy valitsemaan minkä tahansa soittimen, jota haluaa soittaa. Soittaminen näyttää melko helpolta ja soitin kevyeltä.

Artiphonin filosofiaan kuuluu se, että musiikin teko pitäisi olla kaikille yhtä helppoa kuin esimerkiksi kauniiden kuvien ottaminen ja muokkaaminen Instagram-sovelluksen avulla ilman, että täytyy olla ammattilaisvalokuvaaja. Instrument 1 saa varmasti monet muusikot innostumaan ja sellaiset ihmiset, jotka ovat aina halunneet kokeilla erilaisia soittimia ja tehdä musiikkia, mutta eivät koe olevansa tarpeeksi hyviä.

Instrument 1 -soittimen avulla yksi ihminen voi olla kokonainen orkesteri ja soittaa yhden raidan kerrallaan johonkin musiikinteko-ohjelmaan, esimerkiksi Apple-tuotteiden GarageBandiin. Instrument 1 on kerännyt onnistuneesti Kickstarter-sivustolla rahaa soittimen tuotantoon ja ylittänyt 75.000 dollarin tavoitteensa keräämällä lähes puolen miljoonan dollarin potin. Instrument 1 arvioidaan saapuvan markkinoille tammikuussa 2016.