95-vuotias juoksi 200 metriä – teki upean ME-tuloksen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monilla vanhuksissa riittää vielä virtaa vaikka muille jakaa korkeasta iästään huolimatta. Kerroimme aiemmin suomalaisesta 73-vuotiaasta teräsvaarista Esko Ketolasta, joka kävi ulkomailla nappaamassa maailmanmestaruuden voimanostossa.

Nyt eräs 95-vuotias mies on tehnyt uuden maailmanennätyksen 200 metrin juoksussa. Charles Eugster juoksi uuden maailmanennätyksen Lontoossa 200 metrin matkalla. Eugster juoksi matkan aikaan 55,48 sekuntia parantaen edellistä Orville Rogersin 2013 vuonna tekemää ennätystä 2,4 sekunnilla. Miehen meni näyttää yllättävän vaivattomalta ja kaikki kannustavat häntä juoksun aikana.

Eugsteria varten tehtiin myös uusi ikäryhmä, joka on yli 95 vuotiaille juoksijoille. Hänen ikäryhmästään vielä kukaan ei siis ole aiemmin juossut 200 metrin matkaa, joten hän voitti edellisen ennätyksen tekijän myös iässä. Eugster lähtee videolla melko vikkelästi liikkeelle ja jaksaa pitää tasaisen kovan vauhdin koko 200 metrin matkalla.