Uskomaton moka! Huumeet muuttuivat laillisiksi Irlannissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parlamentin kyky säätää lakeja on osoittautunut aivan liian usein kyseenalaiseksi sekä Suomessa että muualla maailmassa. Valuviallisiin lakeihin on jouduttu tekemään hätäpaikkauksia usein, mutta nyt Irlannissa on tehty lakitörttöilyn maailmanennätys.

Irlantilainen tuomioistuin on nimittäin tehnyt ratkaisun, jonka seurauksena useiden huumausaineiden hallussapito muuttui yllättäen laillisiksi, The Guardian uutisoi. Tuomioistuin nimittäin kumosi vanhan huumelain perustuslain vastaisena, eikä ollut täysin tietoinen mitä oli tekemässä.

Maassa ymmärrettiin päätöksen käytännön seuraukset aivan liian myöhään, ja nyt Irlannissa sorvataan pikavauhdilla hätälakia, jonka on määrä tehdä huumeet taas laittomiksi. Irlannissa muun muassa ekstaasi ja bentsodiatsepiini ovat toistaiseksi laillisia, kunnes hätälaki saadaan voimaan. Tällä tietoa hätälaki astuu voimaan aikaisintaan torstaina.