Mentalisti suivaantui rikollisten paapomiseen: ”Oikeustaju kateissa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mentalisti Pete Poskiparta oli äskettäin otsikoissa, kun hänen Mies, mikrofoni ja mieli -esiintymisiään oli tilattu moniin maihin Yhdysvaltoja myöden. Nyt Poskiparta kirjoittaa BlogBookin blogissaan suivaantuneensa rikollisten paapomiseen Suomessa.

Blogikirjoituksessaan mentalisti kirjoittaa saavansa lukea lähes viikoittain tapauksista, joissa tuomioistuimen langettama tuomio ei missään määrin vastaa oikeustajua.

– On hyvin vaikea ymmärtää, että joku talousrikollinen, joka ei ole varsinaisesti vaarallinen kuin omaisuudelle saa vuosien kakun ehdotonta vankeutta, mutta samaan aikaan lasten hyväksikäytöstä ja usean ihmisen elämän pilaamisesta selviää 10 kk tuomiolla, Pete Poskiparta kiteyttää lukemattomien suomalaisten ajatukset.

– En voi yksinkertaisesti ymmärtää, että raiskauksesta voi selvitä julkisella nuhtelulla ja sakoilla tai lasten vuosia jatkuneesta hyväksikäytöstä vuoden istumisella. Samaan aikaan joku taparikollinen, joka lähinnä tekee kasan pikkurikoksia istuu pidempään. Oikeustajuni ei tätä ymmärrä eikä hyväksy.

Lue koko blogikirjoitus tästä.

Poskiparta rakentaa parhaillaan sooloesitystään Tampereen Komediateatteriin. Esityksen nimeksi tulee Mielenkääntäjä ja se saa ensi-iltansa 16. lokakuuta. Mielenkääntäjä nähdään Tampereen lisäksi ainakin Turussa, Helsingissä, Salossa, Uudessakaupungissa ja Kaarinassa.