Tom Jones saapuu esiintymään Jyväskylään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähes 50-vuotisen uran tehnyt supertähti Tom Jones saapuu Suomeen esiintymään Sataman Yössä Jyväskylässä perjantaina 12. kesäkuuta. Hänet tunnetaan lukemattomista hiteistään, joita ovat muun muassa It’s Not Unusual, Delilah, She’s a Lady, Sexbomb ja You’ve Lost That Lovin’ Feelin.

Tom Jones kertoo olevansa muuntautumiskykyinen, ja hän kokee inspiroivaksi kokeilut uuden materiaalin parissa. Hän on säilyttänyt asemansa yhtenä menestyneimpänä artistina julkaisemalla 35 vuoden uran jälkeen kaikkien aikojen myydyimmän albuminsa, viisi miljoonaa kappaletta myyneen Reload -levyn vuonna 1999. Albumilta löytyvä hitti If I Only Knew kannusti suomalaiset jääkiekon MM-kultaan.

Tom Jonesin 39. studioalbumi Praise & Blame osoitti suunnanmuutoksen, jolla hän palasi perusasioiden äärelle. Albumi on nauhoitettu livenä Ethan Johnsin (King of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini) johdolla Peter Gabrielin studiolla Englannin Bathissa. Levyn menestyksen myötä Tom julkaisi vuonna 2012 ”Spirit in the Room” -levyn, jolla hän coveroi mm. Tom Waitsia ja Paul McCartneyta. Tom Jones tuo biiseihin äänen, jonka vain hän pystyy niihin luomaan.

Lukuisia palkintoja saanut legenda on yksi kysytyimpiä livetähtiä. Artistiuran lisäksi hänet on nähty elokuvissa ja televisiossa. Jones toimii The Voice UK -ohjelman tähtivalmentajana jo neljättä kautta peräkkäin.