Mies vapautui 15 vuoden vankilatuomion jälkeen – toisti rikoksen jo samana päivänä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet rikolliset jäävät kiinni, koska eivät malta olla palaamatta rikospaikalle muistelemaan tapahtunutta. Tällaista käytöstä poliisit usein odottavat, ja rikospaikkoja jäädään seuraamaan tapahtuman jälkeen sen varalta, että tekijä ilmaantuu paikalle.

New Jerseyssa kenkäkaupan ryöstänyt ja siitä tuomionsa istunut mies palasi rikospaikalle heti vankilasta päästyään ja toisti saman rikoksen. 41-vuotias Christopher Miller tuomittiin vuonna 1999 vankeuteen 15 vuodeksi ryöstettyään useita liikkeitä.

Ilmeisesti Millerille oli jäänyt jotain ryöstöistään hampaankoloon tai hän ei pitänyt vapaudentunteesta vankilasta päästyään, sillä mies toisti rikoksen heti toisena päivänään vapautettuna. Poliisi oli onneksi ehtinyt varoittamaan rikoksien kohteita miehestä jo etukäteen.

Miller oli 15 vuotta sitten ryöstänyt muun muassa Stride Rite -nimisen kenkäkaupan, jonne mies palasi toistamaan rikoksen.

Stride Riten henkilökunnalle oli aiemmin tiedotettu miehen vapautumisesta, joten kassalla ollut työntekijä oli tunnistanut tekijän heti. Miller on tällä hetkellä New York Daily News -lehden mukaan vankilassa rikottuaan ehdonalaistaan ja odottaa uusitusta rikoksesta 10 – 20 vuoden tuomiota.