Kristiina Wheeler uutuudestaan Staralle: ”Kaikki ylimääräinen riisuttu pois”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomalaisenglantilainen laulajatar Kristiina Wheeler muutti vuosi sitten Dubaihin, ja on valmistellut uutta albumiaan rauhassa Suomen ja Dubain väliä reissaten. Voisi kuvitella, että jatkuva kahden maan välinen matkustaminen rasittaisi laulajatarta, mutta asia näyttäisi olevan täysin päinvastoin.

Wheeler kertoi Staran haastattelussa nauttivansa Dubaissa aina ison annoksen aurinkoa, minkä jälkeen hän tulee Suomeen tekemään töitä ja näkemään ystäviä. Se sopii naiselle erinomaisesti.

Tänään julkaistu uusi Kaiken keskellä -niminen kappale on Wheelerin toinen single tulevalta levyltä. Uuden albumin materiaalia hiotaan vielä, ja se julkaistaan näillä näkymin loppuvuodesta. Stara jutteli juuri Suomeen lentäneen laulajattaren kanssa siitä, miten naisen elämä Dubaihin muuton jälkeen on muuttunut.

– Kesällä tulen luultavasti olemaan enemmän Suomessa, koska Dubaissa on Ramadan ja 45 astetta lämmintä. Kuumuus on sietämätöntä ja tahti hiljenee väistämättä. Suomen kesä on muutenkin upea, joten mökkeily kuuluu ehdottomasti suunnitelmiini. Voi olla, että muutamat festaritkin pitää täällä käydä.

Suomen kesässä Wheeler kaipaa eniten mökkeilyä ja luontoa.

– Dubaissa on todella vähän mitään luonnonmukaista, jos hiekkaa ei lasketa, ja sen vuoksi ikävöinkin Suomen luontoa, puita, järviä ja ruohoa. Yksi, mitä myös välillä kaipaan on hiljaisuus.

Laulajattaren suhde Suomeen on Dubaihin muuton myötä muuttunut, ja hän on alkanut kiinnittämään huomiota pieniin asioihin, joita täällä arvostaa.

– Näen asiat täysin eri perspektiivistä ja kauempaa. Nykyään osaan enemmän arvostaa pieniä asioita, kuten sitä, että Suomessa voi juoda vettä suoraan hanasta. Olen tajunnut myös tiettyjä juttuja ihmisistä ja meidän kulttuuristamme. Me olemme todella pieniä ja vain vähän aikaa täällä, ja sen vuoksi ihmisten pitäisi oppia nauttimaan, hymyilemään ja olemaan ottamatta itseään liian vakavasti, Kristiina totesi Staralle.

– Joskus esimerkiksi se pistää miettimään, että tuolla Dubaissa on paljon työvoimaa Pakistanista. He tekevät ympärivuorokautista työpäivää kuusi päivää viikossa ja elävät 300 euron kuukausipalkalla, josta osa lähetetään kotimaahan perheelle. He tekevät Ramadanin aikaan töitä 45 asteen kuumuudessa, eivätkä he saa juoda työmaalla, mutta töitä on pakko tehdä.

– Sitten joudun lukemaan Facebookista siitä, kun ihmiset valittavat ja loukkaantuvat esimerkiksi sen vuoksi, kuka Suomea lähtee edustamaan Euroviisuihin. Koitan nauttia nykyään enemmän siitä, mitä minulla on ja olla kiitollinen niistä asioista.

Kristiina Wheeler kertoi myös tulevasta levystään, juuri julkaistusta videosta ja siitä, miten hänen musiikkinsa on muuttunut.

– Se pitää kyllä sanoa, että nyt on menty takaisin sinne ytimeen. Musiikista on riisuttu kaikki ylimääräinen pois ja keskitytty olennaiseen, eli juuri siihen mitä mä rakastan, eli laulamista ja tarinoita.

– Kaiken keskellä -kappaleen musiikkivideo kuvattiin viime joulukuussa Helsingissä meren äärellä. Olin tullut Dubaista muutama päivä aikaisemmin 25 asteen lämmöstä, minkä jälkeen jouduin Vuosaareen heilumaan topissa ja hameessa heinien keskelle. Oli ihan helvetin kylmä! Ikinä ei ole ollut niin kylmä. Jotenkin se adrenaliini silti vain potkaisee ja sen kylmyyden kestää.

– Kuvauspäivä oli ihana, ja oli ihana fiilis, kun luotin Samiin täysin. Lopputulos oli kaiken palelemisen arvoista. Olen todella ylpeä lopputuloksesta ja video teki juuri sen, mitä piti. Se nosti biisin aivan seuraavalle tasolle. Tämä on yksi hienoimpia videoita, mitä olen tehnyt.

Monille Suomen tunnetuimmille artisteille musiikkivideoita ohjannut Sami Joensuu on myös Kaiken keskellä -videon takana. Video on tunnelmallinen ja kaunis ja tuo upeasti esiin Suomen joulukuisen maiseman, joka odottaa jo lunta saapuvaksi. Kappale kasvaa loppua kohden ja saavuttaa täyden potentiaalinsa, kun Antti Kleemola tulee mukaan toisen kertosäkeen aikana.