Moottorisaha osui ampiaispesään – paniikki iski korkealla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Puunkaadon ammattilainen oli saanut toimeksiannon sahata pihalla oleva puu paloiksi. Jotta puunkaato ei aiheuttaisi vaaraa ympärillä oleville rakennuksille, oli puu sahattava pieniin osiin. Jo urakkansa alkutaipaleilla mies epäili, että sahaushommat saattaisi jäädä kesken.

Miehen ympärillä nimittäin pörräsi vihaisia ampiaisia, jotka selvästi yrittivät suojella puun sisällä olevaa pesäänsä. Puunkaataja ei antanut ampiaisten estää hänen urakkaansa vaan hän tarttui moottorisahaan ja leikkasi palan pois puun latvasta.

Sitten miehellä tuli kiire alas. Hän nimittäin huomasi, että rungon sisällä oli valtava ampiaispesä. Pesänsä tuhoamisesta raivostuneet ampiaiset puolustautuivat pistämällä tunkeilijaa. Ennen kuin mies ehti päästä alas puusta oli häntä pistänyt yli 20 ampiaista.

Miehen kypärään kiinnitetty GoPro-kamera on taltioinut kauhistuttavan hetken videolle. Puunkaatajan paniikin voi aistia, kun hän huomasi sahanneensa suoraan ampiaispesään. Mies ehdotti, että paikalle pyydettäisiin mehiläistarhuri, ennen kuin urakkaa jatkettaisiin. Kotinsa menettäneet ampiaiset pääsivät todennäköisesti tarhurin avulla uuteen pesään, jossa ne saavat elää rauhassa.