Huippuharvinaisuus! Harley-Davidson vuosimallia 1907 huutokaupataan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime syksynä Yhdysvalloissa huutokaupattiin vuonna 1969 ensi-iltansa saaneesta Easy Rider -klassikkoelokuvasta tuttu Harley-Davidson -moottoripyörä. Captain America Chopper -niminen menopeli oli elokuvassa Peter Fondan käytössä, ja sen hinnan arvioitiin nousevan 1.2 miljoonaan dollariin.

Mecum.com
Mecum.com

Nyt Mecum Auctions -huutokaupaan on asetettu myyntiin hieman toisenlainen Harley-Davidson -moottoripyörä. Kyseessä on yhtiön varhainen malli vuodelta 1907. Moottoripyöriä valmistettiin 150 kappaletta, joten kyseessä on erittäin harvinainen keräilykappale.

Mecum Auctions -huutokauppa arvioi Strap Tank -mallisen moottoripyörän arvon kulkevan 800.000 ja miljoonan dollarin välillä. Pyörä ostettiin vuonna 1993 Leo Bongersin kuolinpesästä. Moottoripyörä kuului aikoinaan miehen isälle.