Lehtiväite: Top Gear on lopetettu – lisätietoja pahoinpitelystä julki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin autoalan televisio-ohjelma Top Gear on ollut tällä viikolla maailman seuratuin, tosin ei televisioruuduissa. Tänään sunnuntaina esitettävä jakso ja kaikki tulevat jaksot nimittäin peruttiin ohjelman suosikkijuontajan lyötyä tuottajaa. Nyt ohjelma on lehtitietojen mukaan lopetettu kokonaan.

Ohjelman miljoonat fanit ovat viime päivinä elätelleet toiveita, että hittiohjelma palaisi vielä BBC-kanavan ohjelmistoon. Toiveet ovat kuitenkin alkaneet kuihtua siitä huolimatta, että ohjelman palauttamiseksi perustetun nettiadressin on allekirjoittanut jo 875.000 ihmistä. Nyt Autoevolution-verkkolehti nimittäin kertoo, että Top Gear -ohjelmaa ei tulla enää koskaan jatkamaan televisiossa.

Tähän saakka mediassa on spekuloitu muun muassa mahdollisuudella, että Jeremy Clarksonin tilalle olisi kiinnitetty korvaava juontaja, mutta sellaista ei ilmeisesti ole ainakaan vielä toistaiseksi suunnitelmissa. Samalla käynnistyivät myös huhut siitä mille kanavalle Clarkson sekä hänen aisaparinsa James May ja Richard Hammond siirtyvät tekemään samalla tiimillä uutta ohjelmaa.

Samalla on saatu lisätietoja välikohtauksesta, joka johti tähän ikävään tilanteeseen. Mirror-lehti nimittäin kertoo Jeremy Clarksonin ajautuneen puolen tunnin sanaharkkaan tuottaja Oisin Tymonin kanssa, koska hotellista ei löytynyt lämmintä ruokaa. Kiistan lopuksi Clarksonin kerrotaan lyöneen tuottajaa nyrkillä kasvoihin, minkä seurauksena Tymon kiidätettiin sairalaan paikattavaksi. BBC hyllytti sekä juontajan että ohjelman saman tien välikohtauksesta kuultuaan.

Top Gearin juontaja Jeremy Clarkson on suututtanut televisiokatsojia monin tavoin muun muassa rasistiseksi katsotuilla puheillaan sekä piirtämällä maailman suurimpiin lukeutuvan peniksen Los Angelesin tulvakanaaliin. Marraskuussa 2011 Clarkson aiheutti valtavan palautevyöryn vitsaituaan olevansa valmis teloittamaan ampumalla kaikki maansa lakkoilijat.