Auringonpimennys perjantaina – vakava vaara selfie-kuvaajille

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tämän viikon perjantaina taivaalla nähdään luonnonilmiö, jossa Kuu pimentää hetkellisesti Auringon ohikulkumatkallaan. Perjantaina 20.3.2015 kello 11.00 aikaan Maa, Kuu ja Aurinko ovat hetken samalla suoralla. Kuu liikkuu Auringon ja Maan väliin luoden suuren varjon Maahan.

Tutkijat muistuttavat, että auringonpimennystä ei kannata katsella paljain silmin, sillä Kuun takaa paistavat Aurinko saattavat vaurioittaa näköä. Aurinkoon tuijottamista ei suositella muutenkaan ilman aurinko- tai suojalaseja.

Upea luonnonilmiö saa varmasti ihmiset ikuistamaan sen valokuviksi. Erityisesti hyvin suosittujen selfie-valokuvien ottajia varoitetaan näkövaurioista, joita voi syntyä, jos kuvissa poseerataan ilman suojalaseja. Tämänhetkinen ennuste lupaa parhaimpia mahdollisuuksia luonnonilmiön todistamiseen eteläisessä Suomessa ja Lapin luoteisosissa. Täytyy toivoa, että pilvet väistyvät taivaalta ja ihmiset pääsevät ihastelemaan kiehtovaa auringonpimennystä.