Maailman kallein ravintola – sijaitsee salaisessa paikassa Ibizalla

Ruoka · Stara.fi

Espanjan Baleaarien saariryhmään kuuluva Ibiza on tunnettu erityisesti villeistä bileistään, mutta saarella on toki paljon muutakin. Siellä sijaitsee nimittäin myös maailman kalleimmaksi kutsuttu ravintola, The Sublimotion, jossa vain rikkailla on varaa syödä.

The Sublimotion
The Sublimotion

Ravintolan sijainti ei ole yleisesti tiedossa, mutta ravintolan mukaan se sijaitsee ”maagisella paikalla” Ibizan saarella. Yksi illalliskortti ravintolaan maksaa 1.500 euroa ja ravintolaan mahtuu kerralla korkeintaan 12 asiakasta. Jokaiselle asiakkaalle tarjoillaan 20 ruokalajin espanjalaistyylinen maistelumenu, jonka syömiseen täytyy varata aikaa vähintään kolme tuntia.

Ruokailun ajan ravintolatila muuttuu alati erilaisiin tunnelmiin muun muassa seinille heijastettavien kuvien, valojen, musiikin ja jopa tuoksujen ansiosta. Jopa ravintolan lämpötilaa ja kosteutta säädellään ruokalajien mukaan. The Sublimotionin ruoasta vastaa maineikas kahden Michelin-tähden kokki Paco Roncero.

The Sublimotion
The Sublimotion
The Sublimotion
The Sublimotion