Matkustaja tallensi ääniä lentokoneessa – huikea tulos

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lentokoneessa matkustaminen voi olla pitkästyttävää. Varsinkin paljon matkustavat eivät välttämättä saa enää aikaansa kulumaan lentokoneen tuotekuvastoja selaamalla, eikä lennolla näytettävät elokuvat ja televisio-ohjelmatkaan näy hyvin kaikille istumapaikoille.

Eräs matkustaja oli kuitenkin keksinyt luovan tavan saada aikansa kulumaan. Matkustajalla oli lennolla mukanaan kannettava tietokone, jossa oli musiikinteko-ohjelma. Hän nauhoitti kaikkia kuulemiaan ääniä lentokoneessa. Ilmoituksia, ohjeita, henkilökunnan kutsumisnapin ääntä ja turvavyön naksahduksen. Hän alkoi käsittelemään ääniä koneellaan ja laittoi niitä peräkkäin luodakseen musiikkiraidan.

Mies sai äänistä luotua monia eri soittimia kasittelemällä ja leikkaamalla niitä. Lennon alussa kuultavat ohjeet pelastusliivien käytöstä ja uloskäynneistä antoivat kappaleelle lauluraitaan sopivaa materiaalia. Lopputuloksena kaikista äänistä syntyi melkoinen klubihitti, jonka tekoprosessia ei voisi uskoa todeksi.