Tutkijat: Samppanjan juominen parantaa muistia

Lux Terveys · Stara.fi

Kevään juhlakauden lähestyessä esiin on noussut pian jälleen ajankohtainen tutkimus, jossa Readingin yliopiston tutkijat esittelivät luonnon omien antimien positiivisia vaikutuksia ihmisiin. Hän osoitti samppanjan parantavan muistia ja muistikoiden älykkyyttä.

Tutkimustulosten mukaan yhdestä kolmeen samppanjalasillista viikossa ehkäiseen ikääntymisen myötä tapahtuvaa muistin heikentymistä ja voi hidastaa myös dementian etenemistä. Samppanjan fenolit vaikuttavat aivojen osiin, jotka tallentavat muistoja, joten ne vaikuttavat suoraan oppimiseen ja muistiin. Aiemmin hieman vastaava tulos on todettu punaviinille.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun samppanjan maltillisen kulutuksen on osoitettu parantavan muistia, yliopiston professori Jeremy Spencer kertoi.

Aiemmin Spencer on osoittanut, että mustikoilla on niin ikään muistia parantavia ominaisuuksia ja ne estävät vanhuuden myötä tapahtuvaa muistin heikentymistä flavonoidiensa avulla.