Haluatko siniset silmät? Pian se voi olla mahdollista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sanotaan, että silmät ovat sielun peili ja totuuden voi nähdä aina katsomalla ihmistä silmiin. Sanonta ei kerro päteekö sama siinä tapauksessa, jos silmät on leikattu niin, että ne heijastavatkin eri väriä kuin minkä kanssa ihminen on syntynyt. Silmien värin muuntaminen on nimittäin pian mahdollista.

Strōma Medical -nimisen yrityksen tavoitteena on alkaa tekemään asiakkailleen laserleikkauksia, joiden avulla silmien iiriksen väri voidaan muuttaa siniseksi. Kalifornian auringossa Laguna Beachilla sijaitseva yritys on huomannut suuren kysynnän sinisille silmille, minkä vuoksi yritys selvitti turvallisen menetelmän suorittaa silmän sisäinen laserleikkaus, joka muuttaa iiriksen värin kauniin siniseksi.

Leikkausmenetelmä joutuu läpikäymään vielä useita erilaisia testauksia ennen kuin se tulee ihmisten saataville. Strōma Medical on kuitenkin itsevarma sen suhteen, että he ovat tekemässä läpimurtoa ja onnistuvat leikkauksen markkinoille tuomisessa. Leikkaus tulisi arviolta maksamaan 4.700 euroa.